Instruktioner
1. Smula ned jästen i en bunke. Smält smöret och häll på mjölken. Slå den ljumma mjölken över jästen och rör till jästen är upplöst.
2. Blanda i socker och mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Ta upp degen på mjölat bord och kavla ut till en kvadrat 40cm x 40cm. Skär ut rutor 8cmx8cm.
4. Blanda fyllningen och fördela en klick på varje ruta. Vik ihop hörnen mot varandra och lägg i pappersformar.
5. Låt jäsa 2 timmar under bakduk.
6. Grädda i 250° i ca 5-8 minuter.
7. Låt kallna och servera med florsockerglasyr på.
HURRA de är ju "mitt " gamla recept sin jag gick i "husmodersskolan" dom är ju hur goda som hällst va bra att jag hittade igen de
Hej Dessa bakade min mormor alltid. Hon kom från orten "bredvid" Rimbo!!! Så goda. Tar det och tackar.
Bakade dom i dag... guuud så goda bullar... dom ska jag göra flera gånger... klart godkända.. 5 från mig..
Hej! Jättegoda tänkte spara dom till Jul! Om det går
Äntligen, har jag fått detta recept igen, hade det för många år sen, men det försvann, förmodligen i nån flytt. Ska ta att göra dom nu i helgen. Tusen tack. Mvh Meta.
Hej, och tack för receptet. Sååå jättegoda bullar, enkla att baka. Kommer att baka dessa många fler gånger. Penslade med ägg innan jag skjutsade in dem i ugnen.
supergoda!
Kanon goda! =)
Jättegoda bullar. Roliga att baka. Lite annorlunda. Kommer definitivt att göra dessa fler gånger!
Tack för ett suveränt recept och så lättbakade. Smaskens kommer att göra fler gånger!
Detta är så gott!! Man kan inte sluta när man tagit en...