- Serverar: 3-6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Mycket gott och lättbakat bröd. Sprider en ljuvlig doft i huset!
Instruktioner
- Smula jästen i en stor bunke. Vispa äggen i en skål så att de blandar sig ordentligt. Häll 1 dl fingervarmt vatten över jästen och rör så att jästen löser sig. Rör i resten av vattnet. Blanda i farinsocker, salt och ägg. Rör i rågsikten noggrant, en deciliter i taget men spara ca 1 dl till utbakningen. Låt degen jäsa 30 minuter under bakduk.
- Ta upp degen, knåda den på mjölat bakbord och baka ut den, antingen till 2-3 limpor eller 4 brödkakor. Lägg dem på plåtar. Sätt ugnen på 200 grader och låt degen bröden jäsa 30 minuter under bakdukar.
- Grädda bröden så här:
Brödkakor 12-15 minuter mitt i ugnen
Limpor 25-30 minuter längst ner i ugnen
Publicerat den
1 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Bakade dessa bröd idag och dom blev verkligen jättegoda. Kommer göra dom fler gånger. Jag gjorde två stora limpor ist för 3. Tack för receptet.
Jag har bakat detta bröd flera gånger nu.tack så mycket för ett otroligt gottoch lätt recept
Tack för detta recept detta har jag letat om min mamma gjorde detta ....det luktade så gott när hon bakade på lördagen ..sedan blev det nybakat bröd o cholklad ..kan ännu känna doften ...
Jättegott "mommabröd", tack för rec :-)
Full pott med stjärnor! Höftade med vetemjöl och rågmjöl och det blev jättebra! Har köpt hem rågsikt så nu ska jag följa receptet nästa gång ;.) Tack /kram
Toppenbröd och ska snart bakas för tredje gången/ kram