Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormor Ingrids äppelkaka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Enkel och god äppelkaka som inte innehåller ägg. Receptet har jag fått av min mamma i början av 80-talet. Man kan äta den både med och utan vaniljsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en kakform ca 1 1/2 l Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda alla torra ingredienser till kakan. Tillsätt sen mjölken och margarinet. Häll upp smeten i formen. Skala och skiva äpplena Vänd dom i kanel och sockerblandningen. Stick ner äppelskivorna i sockerkakssmeten. Stek kakan i ca 30-40- minuter. Prova med sticka om den är färdig
  3. Kakan är god som den är, men kan även avnjutas med vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.