Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors apelsinsnittar

 
  • Serverar: 50-75 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mormor bakade alltid dessa till jul. Hittade det när jag gick igenom hennes recept. Kommer från Hemmets veckotidning från 60- eller 70-talet. De finns i bland på konditorier, min faster brukar leta efter dem där. Hon blev jätteglad när hon fick en burk full av dem i födelsedagspresent.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta samman alla ingredienserna till mördegen på bakbord. Låt vila i kylskåp i minst 30 min.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Riv mandelmassan grovt och lägg i en skål. Tillsätt apelsinskal och äggvita. Arbeta ihop det och färga ev.
  3. Ta upp fyllningen på bakbord och dela i tre lika stora delar som rullas till längder lika långa som en plåt (ca 40 cm).
  4. Dela mördegen i tre lika stora delar och kavla ut dem till längder ca 10 cm breda och liks långa som en plåt (ca 40 cm).
  5. Lägg mandelmasselängderna på mördegslängderna och rulla ihop dem. Pensla skarven med äggula och dra sidan av ett knivblad längsmed skarven för att försluta den helt. Klipp till 3 remsor bakplåtspapper ca 15 cm breda och lika långa som en plåt (ca 40 cm).
  6. Rulla in längderna i bakplåtspappret, lägg på plåt och grädda strax under mitten i ugnen 17-25 min. De ska bli ljust guldgula.
  7. Rulla försiktigt ur dem ur pappret. Skär i sneda bitar med en tunn vass kniv medan de fortfarande är varma.
  8. Garneras före servering med florsocker och strö lite syltade apelsinskal över.
  9. Håller i rumstemperatur i ca 3 dagar. (Bli torra och smuliga.) Fryses ogarnerade i burkar. Låt tina i rumstemperatur.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.