- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Min mormor gjorde alltid fläderblomssaft. Jag gillade att hon blandade den med äpplejuice. Testa det!!!! Här kommer ett riktigt somrigt recept på en tårta.
Instruktioner
- Riv marsipanen grovt i matberedare. Tillsätt äggvitor, en i taget. Kör 1 minut.
- Rita 3 cirklar ( 24 cm ) på bakplåtspapper. Bred på marsipansmeten. Grädda 10-12 minuter vid 175 grader.
- Lossna bottnarna, och låt svalna utan papper på galler.
- Vispa ihop äggulor, flädersaft, grädde, socker, maizena och citronskal i kastrull. Koka ihop till en tjock kräm. Ta av från värmen, och rör ner smör.
- Lägg ihop tårtbottnarna med kräm emellan.
Garnera ev med grädde på kanterna, spritsa gärna på det. Lägg på jordgubbar och strö över citronskal.
Publicerat den
23 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar