Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors Fläderblomstårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Min mormor gjorde alltid fläderblomssaft. Jag gillade att hon blandade den med äpplejuice. Testa det!!!! Här kommer ett riktigt somrigt recept på en tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv marsipanen grovt i matberedare. Tillsätt äggvitor, en i taget. Kör 1 minut.
  2. Rita 3 cirklar ( 24 cm ) på bakplåtspapper. Bred på marsipansmeten. Grädda 10-12 minuter vid 175 grader.
  3. Lossna bottnarna, och låt svalna utan papper på galler.
  4. Vispa ihop äggulor, flädersaft, grädde, socker, maizena och citronskal i kastrull. Koka ihop till en tjock kräm. Ta av från värmen, och rör ner smör.
  5. Lägg ihop tårtbottnarna med kräm emellan. Garnera ev med grädde på kanterna, spritsa gärna på det. Lägg på jordgubbar och strö över citronskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.