Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors gräddsufflé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Så här står det i Husmoderns Köksalmanack 1959, under avdelningen "Min mans älsklingsrätt": "Efterrätter av olika slag äter man gärna hemma hos inspektor Karl Malmsten, Hudiksvall, och hans hustru Ruth, som är skolkökslärarinna. Den här gräddsufflén brukar serveras i en gammal vacker form i blått och vitt." Jag har inte prövat det här än.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden till hårt skum. Separera äggen och rör i gulorna, vetemjöl och citronskal. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt dem med luftiga tag.
  2. Slå massan i en smord form och grädda i ca 175° 15 minuter. Servera genast med någon god sylt, t ex åkerbär eller hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.