Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors Julbröd

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Min mans mormor brukade göra detta bröd varje jul. Helt underbart gott! Det blir en ganska stor sats med 8 stycken bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. I en stor bunke häller du 1 liter ljummet vatten, smula ner jästen.
  2. Vispa ner äggen i vattnet, häll i farin och salt. Rör i vetemjöl och rågsikt, ta lika mycket av varje. Är osäker på mängden för tillfället men det ska bli lite lagom lös deg.
  3. Låt degen jäsa 30 min. Sätt ugnen på 175-200 grader.
  4. Knåda degen ytterligare, ha eventuellt i lite mer mjöl. Forma till 8 st bröd och nagga. Låt jäsa 20 minuter. Grädda i ugnen till dom får fin brun färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.