Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors rågbröd

 
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Ett enkelt och lättlagat grovt rågbröd som är gott att äta redan samma dag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj två avlånga brödformar (formarna ska vara 1½-2 liter stora). Lös jästen i det fingervarma vattnet.
  2. Därefter blandar du i resten utav ingredienserna. Degen blir kletig och fast i konsistensen. Ska alltså inte knådas utan bara röras ihop i en bunke för att sedan delas upp i varsin form. Platta ut degen med hjälp av en vattensköljd matsked så går det lättare.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Jäs bröden i 30 minuter. Bakas sedan i 1 timme på 200 grader därefter sänker du temperaturen till 175 grader och låter brödet bakas i ytterligare ½ timme.
  4. Pensla sedan brödet med vatten och låt de ligga och svalna under en handduk eller bakduk.
  5. Tips! Brödet blir mörkt i färgen men om du tycker att det blir för mörkt lägg ett bakplåts-papper över bröden i ugnen mot slutet. Vad gäller matättikan så finns blandningen på respektive ättiksflaska.
  6. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.