Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Morotskaka med glasyr topping

Ingredienser

Instruktioner

Ugnen på 175 grader. Smörj och ströbröa en rund form (25 centimeter i diameter) eller en avlång form (20 x 30 centimeter). Vispa ägg och socker pösigt. Hacka valnötter grovt. Blanda valnötter, vetemjöl, bakpulver, kanel, salt och morötter i en bunke. Rör ägg och socker fluffigt igen och tillsätt några droppar olja följt av all olja efterhand i en jämn stråle under omrörning. Vänd i bunken till en smet och häll i formen. Grädda i cirka 55 minuter. Gör under tiden glasyr genom att röra ihop färskost, smör samt florsocker. Späd glasyren med några droppar limesaft för smak. Bred glasyren över och längs med kanterna. Du kan också dela morotskakan i två lager och bre ett lager glasyr emellan. Vackert med hela valnötter på topp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.