Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Gör den gärna dagen innan den ska ätas.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och riv morötterna. Hacka nötterna fint. Vispa ägg och socker, och häll i oljan. Rör i morötter och nötter. Blanda kanel, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver, rågmjöl och vetemjöl, och blanda i smeten. Häll i en smord och bröad form, 1 1/2 liter och grädda i 175 grader i 45 minuter. Låt kakan stå i 10 minuter innan den stjälps upp. Låt kakan kallna. Rör ihop färskost och florsocker, och bred över kakan. Strö över grovt rivna morötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.