Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Super god morotskaka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att riva morötterna fint. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i hop alla torra ingredienser och rör sakta ner dom i ägg smeten. Tillsätt oljan i en fin stråle under vispning. Blanda sist i dom rivna morötterna. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 30-40 minuter, håll ett öga på den så den inte bränns på ovansidan.
  2. Blanda glasyren medans kakan är i ugnen. Vispa ihop allting tänk bara på att smöret måste vara kallt! Ställ i kylen. Låt kakan svalna. Bred sedan glasyren ovanpå och toppa gärna med lite rivna morötter eller rivet citronskal. Njut.....

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.