Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka med glasyr

 
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Mycket god, med smak av sommar!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Morotskakan: Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda vetemjöl, bikarbonat, kanel, vaniljsocker och bakpulver i en skål, och häll sist i morötterna.
  3. Blanda vetemjöl blandningen med äggen och sockret.
  4. Rör i rapsoljan.
  5. Häll smeten i en smord och brödad form, med avtagbar botten.
  6. Grädda mitt i ugnen, 175 grader, i 40 min.
  7. Glasyr med lime: Smält chokladen i mikron.
  8. Blanda den smälta chokladen med philadelphiaosten och limesaften.
  9. Bred ut över kakan.
  10. Glasyr med kokos: Smält smöret.
  11. Blanda philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker och kokosflingor med det smälta smöret.
  12. Bred ut över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.