Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka med glasyr - diabetiker

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Har kommer en morotskaka som är saftig och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form ca 24 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och Hermesetas Lättströ tills smeten blir luftig. Tillsätt morötter.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel, kardemumma, ingefära och gräddfil och rör ned i ägg- och morotsmeten. Häll smeten i formen.
  4. Grädda kakan i 40 minuter.
  5. Blanda alla ingredienserna till glasyren och låt stå kallt en stund.
  6. När kakan är färdiggräddad och har svalnat bred glasyren över kakan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Morgondimma 14 december 2011

    Jag testade detta recept (är inte diabetiker, men gav det ett försök ändå) och tyvärr föll det mig inte alls i smaken. Varken glasyren eller själva kakan smakade bra. Den blev väldigt platt och mastig, inte alls som på bilden (fast bilden kanske är lånad?). Det blir inte att göra detta någon fler gång. Men jättebra initiativ!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.