Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mager och sockerfri morotskaka med glasyr

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Sötad med hermesetas

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och hermesetas lättströ tills smeten blir luftig. Tillsätt morötter.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel, kardemumma, ingefära och gräddfil och rör ned i ägg- och morotsmeten. Häll smeten i formen.
  3. Grädda kakan i 40 minuter.
  4. Blanda alla ingredienserna till glasyren och låt stå kallt en stund.
  5. När kakan är färdiggräddad och har svalnat bred glasyren över kakan.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • alda96 10 maj 2008

    jag bara undrar vad är lättströ

  • DevourMe 16 juni 2008

    kan jag använda laktosfri fil istället? inte gräddfil utan fil eller lätt yoghurt:P?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.