Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka med limekräm

 
Skriv ut

En saftig och god kaka med morötter, ananaskross och hasselnötter, och på toppen en lite syrlig kräm av lime och kesella.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Smörj och bröa en kvadratisk bakform med löstagbar kant, ca 25x25 cm. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt olja, morötter, ananas, hasselnötter och rör om.
  3. Blanda vetemjöl, salt, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker och kanel i en skål och rör sedan ner i smeten.
  4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Låt den svalna i formen 10 minuter. Lägg över på bakgaller och låt kakan kallna under bakduk. Lägg upp kakan på ett serveringsfat. Smält smöret och låt det svalna. Blanda det med kesella, florsocker, vaniljsocker och limeskal. Låt krämen stå i kylen i 10 minuter. Bred den sedan över den kalla kakan och dekorera med morots- och limeskalsstrimlor. Låt kakan stå i kylen, så att krämen stelnar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.