- Serverar: 8 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Det här låter kanske inte så smickrande. Men det är kanongott till grillrätter..om man gillar yoghurt och vitlök. Den är mycket uppskattad hos alla våra gäster!!
Instruktioner
- Skala och riv morötterna i strimlor. (Matberedare är lättast.)
Stek i olivolja med lite salt och peppar. Viktigt att morötterna blir riktigt mjuka och gula så stek ordentligt och långsamt. Det höjer smaken.
- Blanda 3-4 pressade vitlöksklyftor i yoghurten. Blanda sedan de stekta morötterna med yoghurten till en röra. Krydda sist efter blandningen så du kan reglera saltet. Kan göras en dag innan.
- Servera till grillspett eller grillat kött. Passar bäst till grillad nöt, lamm, kalv, oxkött. Servera med stekt klyftpotatis eller ris.
Publicerat den
12 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar