Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotssallad med mandel eller solroskärnor

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Detta är en Marockansk sallad. En riktigt mumsig sallad. Du kan enkelt dela på mandlarna när de är lite varma, använd bara en skalkniv och en grytlapp. Mandlarna behöver ej skalas.

Ingredienser

Instruktioner

Riv morötterna grovt. Dela gurkorna i fyra delar på längden, skär dem i 1 cm tjocka skivor. Rör ihop citronsaft, ingefära, kanel, honung och olivolja i en skål. Rosta mandeln el. solroskärnorna lätt. Blanda i morötter och gurka i dressingen. Garnera med mandel el. solroskärnor (låt de svalna först). Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.