Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mozzarella- och basilikagratinerad kycklingfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En väldoftande och lyxig fredagsrätt som är enkel och går snabbt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka hälften av basilikan och blanda om tillsammans med 2 msk olivolja i en kopp. Pressa i vitlöken.
  2. Blanda sedan tillsammans med hela eller tärnade kycklingfiléer i en stor bunke, salta och peppra.
  3. Stek i olivolja tills kycklingen är genomstekt. Lägg sedan i en ugnssäker form.
  4. Skiva eller riv mozzarellan jämnt fördelad över kycklingen. Strö över finhackad basilika och gratinera i ugnen i 225º tills osten smält ner över kycklingen.
  5. Servera tillsammans med klyftpotatis och en naturell matlagningsyoughurt som du blandat med 1 msk olivolja, 1 msk svartpeppar och lite salt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.