Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Muffins med björnbär och choklad

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Riktigt lyxiga chokladmuffins med fyllning av björnbär. En krämig chokladfrosting på toppen är pricken över i:et.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikron. Vispa äggvitorna styva i en skål och ställ dem åt sidan. Vispa socker och smör vitt och luftigt i en annan skål. Tillsätt äggulorna, en i taget och vispa mellan varje. Tillsätt till sist den avsvalnade chokladen och vispa ordentligt.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Sikta ner 1/3 av mjölblandningen tillsammans med 1/3 av mjölken och vänd ner det i äggsmeten. Fortsätt med resterande mjölblandning och mjölk i två omgångar och arbeta ihop till en jämn smet. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna i smeten.
  4. Ställ 12 muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till hälften med smet. Fördela björnbären i formarna och fyll på med resten av smeten över. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 minuter och låt dem svalna i muffinsplåten.
  5. Frosting: Smält chokladen över vattenbad eller i mikron och låt den svalna. Vispa ihop smör, färskost och florsocker till en smidig smet. Vispa sist i den avsvalnade chokladen.
  6. Spritsa frostingen på muffinsen. Garnera med björnbär och lite finhackad choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.