Riktigt lyxiga chokladmuffins med fyllning av björnbär. En krämig chokladfrosting på toppen är pricken över i:et.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikron. Vispa äggvitorna styva i en skål och ställ dem åt sidan. Vispa socker och smör vitt och luftigt i en annan skål. Tillsätt äggulorna, en i taget och vispa mellan varje. Tillsätt till sist den avsvalnade chokladen och vispa ordentligt.
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Sikta ner 1/3 av mjölblandningen tillsammans med 1/3 av mjölken och vänd ner det i äggsmeten. Fortsätt med resterande mjölblandning och mjölk i två omgångar och arbeta ihop till en jämn smet. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna i smeten.
- Ställ 12 muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till hälften med smet. Fördela björnbären i formarna och fyll på med resten av smeten över. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 minuter och låt dem svalna i muffinsplåten.
- Frosting:
Smält chokladen över vattenbad eller i mikron och låt den svalna. Vispa ihop smör, färskost och florsocker till en smidig smet. Vispa sist i den avsvalnade chokladen.
- Spritsa frostingen på muffinsen. Garnera med björnbär och lite finhackad choklad.
Publicerat den
13 augusti 2015
Liknande recept
Skriv kommentar