Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Muffins med romrussin

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Festliga muffins till advent, jul och nyår.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 200°C, mät upp 2 dl socker. 2. Häll russin, rom och ca 1 matsked av det uppmätta sockret i en kastrull. Låt koka sakta 1-2 min och tillsätt smöret. Ta kastrullen från plattan och låt smöret smälta ner i romrussinvätskan. Låt svalna. 3. Blanda vetemjöl, potatismjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver. Rör om ordentligt t.ex med en gaffel så att potatismjölet blandas ordentligt i de övriga ingredienserna. 4. Tillsätt ägg, romrussin-smörblanding och apelsinsaft. Rör om till en slät smet. 5. Fördela smeten i en muffinsplåt för 12 eller använd stadiga pappersformar. 6. Grädda ca 15 min. 7. Låt svalna och blanda ihop garneringen.
  2. Garnering: 1 dl florsocker och några matskedar apelsinsaft.
  3. Bred garneringen på muffinsen och strö på strössel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.