Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Munsbitar med tomatdip

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Ingen kan motstå dessa goda munsbitar gjorda på potatis. De blir knapriga på ytan tack vare olivoljan som penslas på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Smörj en stor ugnspanna med olivolja.
  2. Skala, skölj och dela potatisen i små bitar. Koka den mjuk i saltat vatten. Häll av potatisvattnet. Ånga av potatisen och pressa den. Tillsätt ägget och blanda väl.
  3. Rulla moset till små stavar, ca 3 cm långa och 2 cm breda. Smula sönder brödskivorna. Blanda brödsmulor, chilipulver och peppar. Rulla bitarna först i mjöl, sedan i uppvispad äggvita och slutligen i brödsmuleblandningen.
  4. Lägg över bitarna i ugnspannan. Pensla bitarna med olivolja. Grädda i 20-30 minuter eller tills de är läckert gyllenbruna.
  5. Under tiden: Skala och finhacka vitlöken. Skölj, torka och strimla basilikabladen. Blanda vitlök, vinäger och basilika med salsasåsen. Värm upp och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.