Ingen kan motstå dessa goda munsbitar gjorda på potatis. De blir knapriga på ytan tack vare olivoljan som penslas på.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Smörj en stor ugnspanna med olivolja.
- Skala, skölj och dela potatisen i små bitar. Koka den mjuk i saltat vatten. Häll av potatisvattnet. Ånga av potatisen och pressa den. Tillsätt ägget och blanda väl.
- Rulla moset till små stavar, ca 3 cm långa och 2 cm breda. Smula sönder brödskivorna. Blanda brödsmulor, chilipulver och peppar. Rulla bitarna först i mjöl, sedan i uppvispad äggvita och slutligen i brödsmuleblandningen.
- Lägg över bitarna i ugnspannan. Pensla bitarna med olivolja. Grädda i 20-30 minuter eller tills de är läckert gyllenbruna.
- Under tiden: Skala och finhacka vitlöken. Skölj, torka och strimla basilikabladen. Blanda vitlök, vinäger och basilika med salsasåsen. Värm upp och servera.
Publicerat den
27 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar