Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Musselformar med havresmak

 
Skriv ut

Ta fram dina musselformar och baka de här goda kakorna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör samman margarin och lättströ.
  2. Tillsätt havregryn och mjöl. Låt degen vila 30 minuter i kylskåp.
  3. Pensla 16-18 veckade metallformar med olja eller flytande margarin och dela upp degen i samma antal bitar.
  4. Tryck ut degen i formarna och ställ dem på en plåt. Pudra över varje form med malen kanel och sätt plåten i ugnen.
  5. Grädda i 225 varm ugn i knappt 10 minuter. Låt kakorna stå i 15-20 minuter tills de har svalnat av.
  6. Vänd formarna och slå mot plåten så släpper kakorna direkt. Förvara dem i burk med tättslutande lock.
  7. Lägg en klick osötat äppelmos i varje kaka precis före servering.
  8. Tips! Den sockerersättning du väljer måste tåla upphettning. Läs noga på förpackningen! I våra recept valde vi Hermesetas lättströ som ger samma sötma som strösocker. 1 dl lättströ ersätter alltså 1 dl strösocker. I recepten kallas sötningsmedlet lättströ.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.