Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Musselsoppa Maxim

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna musselsoppa kommer från restaurang Maxin i Paris och serveras utan musslor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta musslorna väl under kallt vatten Koka upp fiskbuljongen tillsammans med vinet.
  2. Tillsätt musslorna, lök, morot, selleri och persiljestjälkarna. Koka under lock tills alla musslorna öppnat sig, ca 6-8 min. (de musslor som inte öppnar sig skall slängas).
  3. Lyft upp musslorna med en hålslev. Koka ihop buljongen tills ca hälften återstår, tillsätt grädden och koka ytterligare ca 4-5 minuter under vispning.
  4. Sila soppan genom silduk och smaka av med salt. Serveras varm med hackad persilja över.
  5. Extra: Musslorna är ju över - dela skalen och lägg halvan med musslan på en plåt.
  6. Gör en fyllning av 2 dl rivet dagsgammalt vitt bröd, 1 äggula, 3-4 msk finhackad gul lök, 2-3 pressade vitlöksklyftor,1 dl finhackad persilja, 1 krm nymalen vitpeppar, ½ tsk salt.
  7. Täck varje mussla med blandningen och grädda i 225 grader tills musslorna fått färg och är varma.
  8. Obs, dessa skall inte serveras till soppan utan är en självständig lite förrätt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.