Denna musselsoppa kommer från restaurang Maxin i Paris och serveras utan musslor.
Instruktioner
- Tvätta musslorna väl under kallt vatten
Koka upp fiskbuljongen tillsammans med vinet.
- Tillsätt musslorna, lök, morot, selleri och persiljestjälkarna. Koka under lock tills alla musslorna öppnat sig, ca 6-8 min. (de musslor som inte öppnar sig skall slängas).
- Lyft upp musslorna med en hålslev. Koka ihop buljongen tills ca hälften återstår, tillsätt grädden och koka ytterligare ca 4-5 minuter under vispning.
- Sila soppan genom silduk och smaka av med salt.
Serveras varm med hackad persilja över.
- Extra:
Musslorna är ju över - dela skalen och lägg halvan med musslan på en plåt.
- Gör en fyllning av 2 dl rivet dagsgammalt vitt bröd, 1 äggula, 3-4 msk finhackad gul lök, 2-3 pressade vitlöksklyftor,1 dl finhackad persilja, 1 krm nymalen vitpeppar, ½ tsk salt.
- Täck varje mussla med blandningen och grädda i 225 grader tills musslorna fått färg och är varma.
- Obs, dessa skall inte serveras till soppan utan är en självständig lite förrätt.
Publicerat den
11 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar