Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis Maxim

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En läcker kvällsrätt eller tillbehör till kötträtter. Bakpotatisarna ska vara av en mjölig sort! Och jag äter även upp skalen på mina bakade potatisar, som jag penslar lätt med olja före bakningen. Det är nästan det godaste ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Borsta potatisarna väl, stick med en gaffel i skalen och låt dem stå i 225° ca 1 timme. Kontrollera med en sticka att de är mjuka. Dela potatisarna i halvor, gröp ur dem med en sked och lägg de tomma skalen på en plåt.
  2. Mosa potatisen med gaffel. Blanda ned finhackad skinka, gräslök och persilja. Rör ned grädde till ett lagom löst potatismos. Avrunda med litet smör och smaka av moset. Lägg tillbaka moset i potatisskalen och strö över litet parmesan.
  3. Gratinera i 250° ca 5 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.