Nästan alla musslor är mixade i soppan. Några sparas i kylen och kan värmas i mikrovågsugn i sista stun till garnering. Soppan kan tillagas några timmar före servering.
Instruktioner
- Skrubba musslorna noga i kallt vatten. Släng dem som inte är slutna. Lägg musslorna i en kastrull och tillsätt vinet. Låt koka under lock ca 4 min. Ta upp och släng bort de musslor som inte öppnats. Spara 20 musslor i skal, skala resten.
- Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Koka upp musselspadet med buljong, krossade tomater, 1 dl av grädden och pepparfrukt. Krydda med kanel. Låt koka under lock ca 10 min. Tillsätt de skalade musslorna och mixa soppan slätmed mixer stav.
Hit kan förberedas.
- Vispa restan av grädden till ett fast skum. Vänd ner grädden i soppan och smaka av med salt.
- Servera soppan med de sparade hela musslorna.
Publicerat den
26 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar