Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Musslor från Tossa

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Vid muren till gamla staden i Tossa de mar(i Katalonien, Spanien) kan man äta godaste musslorna. De kallar dem fishermans och jag har försökt efterapa receptet, i mitt tycke blev det rätt bra. Jag provade med burkmusslor också och då la jag i två burkar och drog av från plattan och severade genast med vitlöksbröd. Det blev riktigt bra och passar utmärkt till en förrätt för ca 6 personer.

Ingredienser

Instruktioner

Bryn lök och vitlök gyllengul, tillsätt vinet koka upp. I med tomater vatten, peppar och buljong koka 10 min. I med musslorna på med lock rör om några gånger. Klart när musslorna öppnat sig. Släng ner persiljan och rör om, ringla lite olivolja över och servera med bröd genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.