Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig vingryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mustig, kalorisnål och smakrik gryta som värmer i höst.

Ingredienser

Instruktioner

Fräs grytbitarna i en het gryta tillsammans med lite olja. Skär löken i 8 bitar vardera och lägg i dom i grytan. Strö över mjölet och blanda. Häll i vattnet, buljongtärningarna, fonden, vinet och lagerbladen. Låt puttra ca 1 timma. Smaka på en köttbit och känn efter så att den är tillräckligt mör. Skär morötterna i 1/2-1 cm storlek och lägg i dom i grytan. Stek bacon och champinjoner och lägg i även dom i grytan. Låt koka tills morötter har lagom tuggmotstånd, ca 10 min. Servera tillsammans med ris eller tagliatelle. Bon apitit!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • hemmamamma 11 oktober 2008

    Otroligt god och lättgjord gryta! En riktig hit även hos min 1½-åriga son!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.