Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustigt lantbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett fräscht, billigt och gott matbröd att bryta till maten eller göra smörgåsar av. Sätt egen piff på brödet med olika kryddor och örter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke, tillsätt vattnet och rör om tills jästen är upplöst.
  2. Blanda ner rågsikten och 6 dl av vetemjölet. Arbeta ihop degen med maskin eller för hand. Täck degen med en bakduk och låt den jäsa i 1½ timme.
  3. Tillsätt salt och olja. Arbeta in det mesta av mjölet. Jäs degen på nytt, under duk i 1 timma.
  4. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Knåda in resten av vetemjölet. Forma degen till ett avlångt bröd. Lägg det på en plåt klädd med bakpapper. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter. Värm ugnen till 275 grader.
  5. Skåra brödet med en vass kniv. Pensla brödet med kallt vatten. Strö på lite mjöl.
  6. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Sänk värmen till 200 grader och grädda limpan ytterligare 10-15 minuter.
  7. Låt brödet kallna på galler utan duk om du vill att ytan ska vara knaprig. Om brödet ska ha en mjuk yta så låt det svalna under duk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.