Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nässelpaj med rökt lax och grönsparris

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Repa av lite nässlor och gör en super god,vårlik paj. Servera grillad grön sparris till så blir det riktig festmat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs de förvällda grov hackade(pressa först ur all vätska) nässlorna och vitlöken i olivoljan. salta peppra.
  2. arbeta snabbt ihop pajdegen,tryck ut den i pajformen. Lägg nässlorna i botten på pajskalet och strö parmesanen över. Blanda ägg,mjöl och grädden(ev. en skvätt grönsaks fond) slå detta över nässlor och parmesanen. Grädda i 200 grader. i 50 min. gör snygga rosor av den rökta laxen ,garnera den färdiga pajen ,grilla sparrisen & servera till.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • frucaos 13 maj 2008

    Den här ska jag prova, fast med varmrökt lax, och jag tror den får vara med i gräddningen. Hoppas det funkar. Är inte så glad i kallrökt...

  • frucaos 19 maj 2008

    Det blev varmrökt lax, men bredvid, inte i pajen. Kul med grillad sparris! Själv är jag inte så superglad i äggstanningspajer, så jag hade nog nöjt mig med en 3:a, men de andra var så förtjusta att det får bli en 4:a ändå.

  • Nallemamma 25 juni 2008

    detta ska ja prova!! om de inte finns "nällor" som vi säger i blekinge,,så kan man nog ta spenat? kan lova minst en 5:a i betyg!! utan att ha smakat!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.