En stilig och knaprig smulpaj med hasselnötter och nektariner.
Ur boken Smulpajer
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader.
- Smördeg:
Kavla ut smördegen och fodra en rektangulär pajform som mäter cirka 10 x 34 cm.
Grädda i cirka 5-8 minuter och ta ut formen. Sänk temperaturen till 200 grader.
- Fyllning:
Riv mandelmassan fint och strö över smördegen.
- Dela och kärna ur nektarinerna, skär dem i tunna skivor och lägg skivorna omlott på mandelmassan.
Rör ut marmeladen i lite vatten och pensla på nektarinskivorna.
- Smulor:
Rosta hasselnötterna lätt i en stekpanna och gnugga av skalet med en ren handduk. Hacka nötterna och lägg dem i en bunke.
Tillsätt socker och vetemjöl. Skär smöret i kuber och finfördela allt i bunken till en grynig massa.
- Strö smulorna över pajen, låt gärna nektarinerna synas lite i mitten, och grädda i 15-20 minuter.
- Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Publicerat den
23 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar