Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nektariner på smördeg med hasselnötssmulor

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En stilig och knaprig smulpaj med hasselnötter och nektariner. Ur boken Smulpajer

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Smördeg: Kavla ut smördegen och fodra en rektangulär pajform som mäter cirka 10 x 34 cm. Grädda i cirka 5-8 minuter och ta ut formen. Sänk temperaturen till 200 grader.
  3. Fyllning: Riv mandelmassan fint och strö över smördegen.
  4. Dela och kärna ur nektarinerna, skär dem i tunna skivor och lägg skivorna omlott på mandelmassan. Rör ut marmeladen i lite vatten och pensla på nektarinskivorna.
  5. Smulor: Rosta hasselnötterna lätt i en stekpanna och gnugga av skalet med en ren handduk. Hacka nötterna och lägg dem i en bunke. Tillsätt socker och vetemjöl. Skär smöret i kuber och finfördela allt i bunken till en grynig massa.
  6. Strö smulorna över pajen, låt gärna nektarinerna synas lite i mitten, och grädda i 15-20 minuter.
  7. Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.