Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nektarinflarn med mandel och vaniljgrädde

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Gör gärna grädden en dag i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rulla ut och dela smördegen på längden. Lägg degen på bakpappersklädd plåt. Hyvla mandelmassan över, men lämna en tunn kant som "stöd".
  2. Strö mandeln över. Dela nektarinerna, kärna ur och skär i klyftor och fördela på degen. Baka i 225 grader ca 15 minuter.
  3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp stång, frön och grädde i en kastrull. Dra bort från värmen och låt svalna. Förvara i kylen över natten. Lyft upp vaniljstången och vispa den kalla grädden med socker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.