Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nektaringratäng med pinjenötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftiga sommarfrukter gratinerade med luftig vaniljkräm, det lämnar ingen gottegris kallsinnig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär vaniljstängerna på längden, skrapa ur kärnorna med en knivspets. Vispa ihop äggula, socker och vaniljfrön i en rostfri bunke. Värm upp i hett vattenbad och vispa tills massan är ljus och pösig. Låt gratängkrämen svalna, rör om emellanåt.
  2. Smörj fyra små gratängformar. Skölj nektarinerna och torka av dem. Skär frukterna i halvor, avlägsna kärnan, skär halvorna i klyftor. Fördela klyftorna i formarna.
  3. Sätt på ugnsgrillen. Häll gratängkrämen över frukterna, strö över pinjenötterna. Gratinera dem gyllenbruna mitt i ugnen 5-8 minuter. Pudra gärna över lite florsocker.
  4. Servera gratängerna varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.