- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Detta recept kommer från USA
Instruktioner
- Kör i matberedare mjöl, bakpulver, citronskal och smör tills det är smuligt. Tillsätt ägget och kör tills blandingen går ihop.
- Knåda försiktigt på mjölat yta, lägg degen i plastfolie och låt den ligga 20 minuter i kylen eller tills den är fast.
- Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen mellan 2 ark bakplåtspapper tills den är stor nog att täcka botten och sidor på en smord 23 cm rund springform. Tryck ner den i formen och jämna till kanterna.
- Förgrädda den 10 minuter. Man kan behöva platta till degen med baksidan av en sked. Grädda 5 minuter till.
- Låt den kallna.
- Fyllning:
Sänk värmen till 150 grader. Vispa osten med socker, mjöl och skal tills den är slät. Tillsätt ägggen ett i taget och vispa mellan varven. Vispa ner grädden och häll fyllningen i degskalet och grädda 80-95 minuter eller tills den nästan stelnat.
- Låt svalna och ställ i kylen.
- Kanderade skal:
Lägg socker i en kastrull med 3/4 dl vatten och rör på svag värme tills det lösts. Lägg ner skalen och låt dem koka upp, sänk värmen och sjud 5-6 minuter. Låt det svalna och låt skalen rinna av.
- Vispa grädden, lägg den på kakan och garnera med skalen.
Publicerat den
29 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar