Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

New York Cheesecake

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Detta recept kommer från USA

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör i matberedare mjöl, bakpulver, citronskal och smör tills det är smuligt. Tillsätt ägget och kör tills blandingen går ihop.
  2. Knåda försiktigt på mjölat yta, lägg degen i plastfolie och låt den ligga 20 minuter i kylen eller tills den är fast.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen mellan 2 ark bakplåtspapper tills den är stor nog att täcka botten och sidor på en smord 23 cm rund springform. Tryck ner den i formen och jämna till kanterna.
  4. Förgrädda den 10 minuter. Man kan behöva platta till degen med baksidan av en sked. Grädda 5 minuter till.
  5. Låt den kallna.
  6. Fyllning: Sänk värmen till 150 grader. Vispa osten med socker, mjöl och skal tills den är slät. Tillsätt ägggen ett i taget och vispa mellan varven. Vispa ner grädden och häll fyllningen i degskalet och grädda 80-95 minuter eller tills den nästan stelnat.
  7. Låt svalna och ställ i kylen.
  8. Kanderade skal: Lägg socker i en kastrull med 3/4 dl vatten och rör på svag värme tills det lösts. Lägg ner skalen och låt dem koka upp, sänk värmen och sjud 5-6 minuter. Låt det svalna och låt skalen rinna av.
  9. Vispa grädden, lägg den på kakan och garnera med skalen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.