Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nigellas clementinkaka

 
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

En annorlunda mjuk kaka med smak av clementin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta clementinerna. Lägg dem i en liten kastrull, fyll på med kallt vatten, och koka upp. Sätt på ett lock och låt clementinerna koka i två timmar. Tag upp dem och dela dem på mitten. Ta bort ev. kärnor. Kör clementinerna - med skal! - i en matberedare tillsammans med fröna från vaniljstången tills det blir en mjuk massa.
  2. Vispa äggen luftigt. Rör ner mandel, socker, bakpulver och clementinmassan. Häll i en smord springform. Grädda i ca 190°C i ca en timme - du kan behöva lägga på folie efter ca 45 minuter så den inte får för mycket färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.