Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nigellas Rocky roads

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Köpte en tidning medan jag väntade på tåget och fann detta smaskiga recept, testade direkt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör, choklad och sirap i en kastrull (gärna tjock botten, så de inte bränner fast).
  2. Ta upp ca 1,25 dl av blandningen och ställ åt sidan. Lägg kexen i en plastpåse och slå sönder med en brödkavel, det skall bli både stor bitar och smulor.
  3. Vänd ner kexen i chokladblandningen i kastrullen och tillsätt marshmallows. Häll upp i en folieform eller klä en form med folie ca 24x24 cm.
  4. Häll över den sparade blandningen och jämna ut den med en gummiskrapa. Ställ in i kylen minst 2 timmar innan servering.
  5. Skär sedan i 24 bitar och pudra över florsocker med en sil. Väldigt gott till kaffet!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • rosena67 1 december 2009

    De här är jättegoda, jag tar hälften mjökchoklad och använder Digestive kex istället. Mums på gottebordet till julen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.