Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötglaserad äppelkaka

 
Skriv ut

Supergod variant med äpplen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett, socker och vaniljsocker poröst. Rör ner äggen och sist mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diam.
  2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Fördela äppelklyftorna i smeten. Grädda i 175 grader, ca 10-12 min.
  3. Rör ihop ägg och socker till toppingen. Vispa grädden och blanda med äggsmeten och hackade nötter.
  4. Häll toppingen över den halvgräddade kakan. Grädda färdigt, ca 30 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.