- Serverar: 25 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Ett recept från norrmejeriers Görgott. Testlagat och kommenterat.
Instruktioner
- Tina hallonen och passera dem genom en sil. Lägg hallonpurén i en tjockbottnad kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg i vaniljstången, tillsätt grädden, socker och sirap, låt koka under omrörning ca 15-30 min. Gör kulprovet för att se när smeten är klar. ta upp vaniljstången och häll kolasmeten i en smörad form ca 20x20cm, låt stelna och svalna. Skär sedan fyrkantiga bitar med en vass kniv, slå in si smör eller cellofanpapper,
- Mitt tips är även testa med andra frukt och bär, en favorit hos mig är blåbär istället för hallon, men även hjortron, jordgubbar ocv fungerar bra. och istället för att slå in i papper så lägg några kolabitar i en platspåse i med florsocker och skaka om, då blir dom på så sätt kladdfria!
Publicerat den
19 december 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En riktigt god kola. Min syster blev totalt förälskad
Riktigt god. Har testat att göra med lite andra bärblandningar också... även med apelsin... lika gott det. Bäst är det dock om man innan man häller upp kolan blandar i en påse krossad turkisk peppar. >Bästa hallon/lakrits-kolan!!! :D