Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Norrmejeriers hallonkola

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett recept från norrmejeriers Görgott. Testlagat och kommenterat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina hallonen och passera dem genom en sil. Lägg hallonpurén i en tjockbottnad kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg i vaniljstången, tillsätt grädden, socker och sirap, låt koka under omrörning ca 15-30 min. Gör kulprovet för att se när smeten är klar. ta upp vaniljstången och häll kolasmeten i en smörad form ca 20x20cm, låt stelna och svalna. Skär sedan fyrkantiga bitar med en vass kniv, slå in si smör eller cellofanpapper,
  2. Mitt tips är även testa med andra frukt och bär, en favorit hos mig är blåbär istället för hallon, men även hjortron, jordgubbar ocv fungerar bra. och istället för att slå in i papper så lägg några kolabitar i en platspåse i med florsocker och skaka om, då blir dom på så sätt kladdfria!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • emseli 6 maj 2011

    En riktigt god kola. Min syster blev totalt förälskad

  • Cruxcify 25 januari 2012

    Riktigt god. Har testat att göra med lite andra bärblandningar också... även med apelsin... lika gott det. Bäst är det dock om man innan man häller upp kolan blandar i en påse krossad turkisk peppar. >Bästa hallon/lakrits-kolan!!! :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.