- Serverar: 24 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Chokladen på kakan blir hård. Vill du ha den mjukare kan du smälta 100 g choklad tillsammans med 1 msk olja i mikron och breda över kakan.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smält nougaten och smöret i en kastrull. Vispa ägg och farin riktigt pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt nougatsmör, jordnötter, salt och mjöl blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en väl smord liten långpanna, ca 25 gånger 35 centimeter. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Hacka 100 g av chokladen och strö över den på den varma kakan. Bred ut chokladen när den smält och låt kakan kallna. Lägg restrerande choklad i en liten plastpåse. Smält chokladen i en kastrull med varmt vatten eller i mikrovågsugnen. Klipp ett litet hål i påsen och ringla chokladen över kakan.
- Skär kakan i 24 rutor eller 48 trekanter.
Publicerat den
30 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar