Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nougatbitar med godissmak

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Chokladen på kakan blir hård. Vill du ha den mjukare kan du smälta 100 g choklad tillsammans med 1 msk olja i mikron och breda över kakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält nougaten och smöret i en kastrull. Vispa ägg och farin riktigt pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt nougatsmör, jordnötter, salt och mjöl blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en väl smord liten långpanna, ca 25 gånger 35 centimeter. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  3. Hacka 100 g av chokladen och strö över den på den varma kakan. Bred ut chokladen när den smält och låt kakan kallna. Lägg restrerande choklad i en liten plastpåse. Smält chokladen i en kastrull med varmt vatten eller i mikrovågsugnen. Klipp ett litet hål i påsen och ringla chokladen över kakan.
  4. Skär kakan i 24 rutor eller 48 trekanter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.