Mat med vietnamesisk inspiration sprider underbara dofter i köket. Det här är en lätt och fräsch rätt som smakar extra på sommaren.
Instruktioner
- Skär av 1 cm av den nedersta biten på citrongräset och skär sedan biten i tunna skivor.
- Skala och hacka lök och vitlök grovt. Kör sedan citrongrässkivor, lök, vitlök, fisksås, socker, sesamolja och gurkmeja till en marinad i mixer. Häll i en stor skål och rör ner sesamfrön.
- Ansa köttet och skär det i små kuber. Lägg det i marinaden och marinera minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på grill. Koka upp vatten i en gryta. Lägg i nudlarna och låt sjuda cirka två minuter. Slå dem i ett durkslag och låt rinna av väl.
- Skölj grönsakerna och låt dem rinna av. strimla moroten och vårlöken. Fördela grönsallad, böngroddar, morot, vårlök och mynta på sex tallrikar. Klipp sönder risnudlarna lite och lägg dem vid salladen.
- Gör dipsåsen genom att blanda alla ingredienser.
- Ta upp köttet ur marinaden och trä på grillpinnar. Stek eller grilla köttet i ugnen fem-sju minuter tills det är genomstekt. Lägg spetten på salladen och garnera med nötter och chili. Servera med dipsåsen.
Publicerat den
21 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar