Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyckelhålsmärkt Grönsaksbröd

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Ett riktigt gott bröd med bra smakkombinationer. Riktigt gott även flera dagar efter att det har bakats. Mitt favoritbröd!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela sönder jästen i en skål. Värm mjölken i kastrull/skål tills den är fingervarm (37 grader). Häll vätskan över jästen och rör om. Tillsätt olja, salt, honung, råriven morot, hackad persilja och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt i skålen. Arbeta in lite mera mjöl om degen verkar lös. Lägg bakduk över degen och låt den jäsa i 10 minuter.
  2. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord eller arbetsbänk. Arbeta den smidigt. Tillsätt mera mjöl om det behövs. Rulla ut degen till en ca 40cm lång längd. Dela den i 8-10 lika stora bitar. Platta ut dem lite på plåten. Lägg på bakduken, Låt bröden jäsa på en ganska varm plats tills de verkar lätta och porösa, ca 20-30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250 grader.
  3. Grädda bröden i mitten av ugnen i 7-10 minuter. Låt bröden svalna under en bakduk på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.