Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttigt och gott bröd

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Ett bröd med saftiga solrosfrön och nyttiga linfrön.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen och lös upp den i vattnet. Tillsätt honung, krossade linfrön, solrosfrön och kruskakli. Häll i mjölet och bearbeta väl för hand. Eller kör i maskin ca 5 min och tillsätt sedan saltet och kör ytterligare 4 min. Låt jäsa i 1-1½ tim.
  2. Stjälp upp degen på bakbordet. Vik ihop degen några gånger. Forma till två bröd och klipp tre snitt i varje. Låt jäsa på plåt i 40 min-1 tim. Ugnsvärme 250 grader. Sätt in bröden. Sänk värmen till 200 efter 5 min. Baka färdigt i 25 min. Ät och njut!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • jollo10 24 augusti 2011

    kola stavning och kommatyecken\punkt osv

  • jesse75 10 november 2011

    Mycket gott bröd. Tillsatte även bitar av torkad aprikos, blev supergott!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.