Ett bröd med saftiga solrosfrön och nyttiga linfrön.
Instruktioner
- Smula jästen och lös upp den i vattnet. Tillsätt honung, krossade linfrön, solrosfrön och kruskakli. Häll i mjölet och bearbeta väl för hand. Eller kör i maskin ca 5 min och tillsätt sedan saltet och kör ytterligare 4 min. Låt jäsa i 1-1½ tim.
- Stjälp upp degen på bakbordet. Vik ihop degen några gånger. Forma till två bröd och klipp tre snitt i varje. Låt jäsa på plåt i 40 min-1 tim. Ugnsvärme 250 grader. Sätt in bröden. Sänk värmen till 200 efter 5 min. Baka färdigt i 25 min. Ät och njut!
Publicerat den
24 augusti 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
kola stavning och kommatyecken\punkt osv
Mycket gott bröd. Tillsatte även bitar av torkad aprikos, blev supergott!!!