Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Öppen omelett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tortilla är det spanska namnet på en öppen omelett. I den kan du lägga allt: grönsaker, kött, korv eller skaldjur. Här en lite lyxig, försvenskad sommarvariant med dill, sparris och rökt lax.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken fint samt skala och skär potatisen i tärningar. Putsa och skär laxen i grova strimlor. Skär osten i tärningar och grovhacka dillen.
  2. Knäck äggen i en skål och vispa så att gulor och vitor blir väl blandade. Tillsätt vatten, osttärningar och salt och rör om.
  3. Hetta upp en stor stekpanna, helst med teflon, med smöret i. När det är ljusbrunt, tillsätt lök och potatis och stek lätt ett par minuter. Tillsätt laxstrimlorna och stek ytterligare ett par minuter. Krydda lätt med en aning nymalen vitpeppar.
  4. Slå äggsmeten med osttärningarna i pannan och rör om sakta med en trä- eller plastgaffel. När äggsmeten börjar stelna men fortfarande har en viss krämig konsistens kvar är det dags att avbryta gräddningen.
  5. Garnera med sparrisen som du först värmt i lättsaltat vatten. Strö slutligen den grovhackade dillen över omeletten. Ställ pannan direkt på bordet och servera omgående.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.