- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Snabblagad fiskrätt med fräsch smak utan onödigt fett.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg en bit aluminiumfolie i en ugnssäker form och lägg laxbitarna på folien med någon centimeters mellanrum mellan bitarna.
- Hacka upp dill och basilika och lägg i en påse tillsammans med citronskivor delade i mindre bitar. Massera innehållet i påsen så smakerna blandas.
- Salta och peppra laxen. Fördela kryddblandningen över bitarna och strö över mandelspån.
- Vik upp foliekanterna som en båt, se bilden.
- Ställ in formen i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Laxen är klar när köttet precis gått från att vara glansigt till matt i den tjockaste biten.
- Servera genast med t.ex. kokt färskpotatis, en sallad och kall romsås med sweet chili.
Publicerat den
31 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar