Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ört- och mandellax i foliebåt

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Snabblagad fiskrätt med fräsch smak utan onödigt fett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg en bit aluminiumfolie i en ugnssäker form och lägg laxbitarna på folien med någon centimeters mellanrum mellan bitarna.
  3. Hacka upp dill och basilika och lägg i en påse tillsammans med citronskivor delade i mindre bitar. Massera innehållet i påsen så smakerna blandas.
  4. Salta och peppra laxen. Fördela kryddblandningen över bitarna och strö över mandelspån.
  5. Vik upp foliekanterna som en båt, se bilden.
  6. Ställ in formen i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Laxen är klar när köttet precis gått från att vara glansigt till matt i den tjockaste biten.
  7. Servera genast med t.ex. kokt färskpotatis, en sallad och kall romsås med sweet chili.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.