- Serverar: 8 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Kan rekommendera denna lax med basilikasås till.
Instruktioner
- Lägg ut laxen på en plåt med bakplåtspapper. Ta ev. bort ben. Salta och peppra.
- Blanda basilika, persilja och ostarna. Bred ut det på laxsidan. Strö över pinjenötter.
- Tvätta och dela stora potatisar. Lägg dem på ett ugnsfat, droppa över lite olja och salta, strö över sesamfrö.
- Stätt in både lax och potatis i ugnen i 225 grader ca
30 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på
65 grader och potatisen är mjuk och har fin färg.
- Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull. Pudra över mjölet och blanda. Häll över vatten, fond och crème fraiche.
Sjud 5 minuter. Tillsätt basilika.
- Mixa såsen med en stavmixer, smaka av med citronsaft,
salt och peppar. Servera med citron, rädisor, potatisen, morötter och blomkål.
Publicerat den
22 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar