Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ört- och vitlökschampinjoner

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här champinjonerna är goda som tillbehör men de passar även på grillbuffén eller som lätt förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Klä två plåtar, eller en om den rymmer åtta champinjoner, med bakplåtspapper. Skär av foten på champinjonerna och lägg sedan champinjonhattarna på plåtarna med undersidan uppåt.
  2. Droppa olivoljan över champinjonerna och strö över salt och svartpeppar. Ta av bladen på timjankvistarna och strö dem över champinjonerna. Lägg till slut på vitlöksskivor och ugnsbaka cirka 15 minuter, tills de har mjuknat och blivit saftiga.
  3. Ta ut champinjonerna ur ugnen och strö över persilja. Servera till stekt kött, på grill- eller brunchbuffén med fullkornsbröd, eller som en lätt förrätt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.