Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtbakad citronkyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ugnsbakad kyckling med smak av örter och citron passar utmärkt att äta varma sommarkvällar. 510 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka persiljan. Blanda ½ dl olivolja, persilja och timjan i en liten skål. Pressa ner vitlöken och blanda ordentligt.
  2. Lyft skinnet på kycklingen och gnid försiktigt in vitlöksblandningen i köttet med hjälp av fingertopparna. Börja uppe på bröstet och arbeta neråt.
  3. Dela citronerna på hälften. Lägg 3 citronhalvor inuti kycklingen och använd en tandpetare för att tillsluta öppningen. Pressa den sista citronhalvan över och gnid till sist in skinnet med citronen. Täck över med plastfolie och låt vila 30 minuter.
  4. Hetta upp en braspanna 10 minuter i ugnen. Tillsätt 1 msk olja till den heta pannan och lägg ner kycklingen med bröstet uppåt. Strö över salt och svartpeppar.
  5. Ugnsstek cirka 1 timma tills skinnet blivit gyllene och knaprigt. Prova om kycklingen är färdig genom att sticka ned en provsticka i den övre, tjockaste delen av låret. Om skyn som rinner ut är genomskinlig är kycklingen färdig. Låt vila 15 minuter och servera med klyftpotatis och en fräsch grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.