Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtbakad kycklingfilé med zucchinisallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pasta kan man göra på olika sätt, Det här är tagliatelle som du gör av zucchini! Enkelt och GI-vänligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj av zucchinierna och hyvla långa strimlor med hjälp av en rotfruktskalare. Lägg strimlorna i ett durkslag och blanda med salt. Låt stå och vätska sig medan du gör i ordning resten av ingredienserna.
  2. Värm ugnen till 200 grader.
  3. Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnssäker form. Lägg basilika, persilja, parmesan och valnötskärnor i en matberedare och kör till en smulig massa. Pressa ner vitlök.
  4. Lägg crème fraiche i en skål, rör ner örtblandningen och krydda med salt och peppar.
  5. Bre blandningen på kycklingfiléerna. Stek i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
  6. Lägg över zucchinin i en skål. Häll på en god pepprig olivolja, rivet citronskal och saften av en citron och blanda.
  7. Tillsätt hackad bladpersilja och riven parmesan. Strö på flingsalt och malen svartpeppar.
  8. Servera kycklingfiléerna med den kalla salladen och garnera med basilikablad och lite valnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.