I degen blandas de blå kronbladen av blåklint och sedan fylls bröden med en smör- och örtfyllning. Här är det spansk körvel, naturligtvis kan du använda andra örter.
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
Finfördela jästen i en bunke. Ljumma vatten och mjölk till 37°. Häll blandningen över jästen och rör tills den löst sig.
- Tillsätt socker, salt, blåklint och det mesta av mjölet, spara ca 1/2 dl till utbakningen. Tillsätt det smälta smöret. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk ca 40 minuter.
- Blanda örtsmöret. Ta upp degen på mjölat bord. Dela den i 2 delar och kavla ut eller platta till degen till rektanglar, ca 25x35 cm.
- Bred på örtsmöret och rulla ihop till en limpa.
- Lägg bröden med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 30 min.
- Sätt under tiden ugnen på 200°.
- Pensla med ägg och strö över vallmofrön. Skåra bröden på längden och grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter.
- Ger 2 bröd.
Publicerat den
8 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar