Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtfylld brie med rostade tomater

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktig pang-"tårta". Läcker att servera och supergod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 220 grader.
  2. Lägg tomater med kvistar i en ugnsform. Häll på olja och strö över socker och en nypa flingsalt. Krossa vitlöksklyftorna med skal och allt och lägg även dem i formen. Rosta tomater och vitlök i ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. Dela en av ostarna i en över- och en underdel. Skala bort höljet på den hela osten med en liten skalkniv. Lägg örterna i en matberedare, tillsätt olivolja och cayennepeppar. Kör allt på hög hastighet så att örterna blir rejält mixade.
  4. Lägg i den skalade osten och kör ett par varv till, det gör inget om det inte blir helt jämngrönt, bara det blir vackert!
  5. Lägg den gröna ostmassan på underdelen och lägg på överdelen. Toppa brietårtan med de vackra och goda tomaterna och servera den rumsvarm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.