Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtfylld lammstek

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Jättegott! Det går att göra en jättegod sås på skyn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort benet från köttet och gör ett snitt i köttet så att det blir jämntjockt. Vik ut det och fördela örtkryddor, citronskal och vitlök över köttet.
  2. Rulla ihop köttet så att fyllningen täcks och bind ihop med ett steksnöre. Bryn köttet runt om i smöret.
  3. Lägg köttet i en ugnssäker form, salta och peppra. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet.
  4. Stek i nedre delen av ugnen, 175 grader, tills köttet uppnått en temperatur av 65 grader. Smula över fetaosten efter ca halva stektiden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.